De ruitenwisser 

Als een ruitenwisser beweegt de 38 meter lange elektrische werkbrug over het glazen kantinedak van het Equens gebouw in Utrecht.

De vorige installatie  moest handmatig van het ene railtraject naar de andere worden getild om het totale glasoppervlak te kunnen bereiken.

Ter verlichting van deze arbeidsintensieve werkwijze heeft N.G. Roofelevators B.V. in opdracht van de pandeigenaresse een 38 meter lange werkbrug over het totale glasdak ontwikkeld.  In drie delen is de werkbrug ingehezen. Het speciale van deze werkbrug is dat de ene zijde op een draaipunt is gemonteerd. Door de elektrische aandrijving aan de andere zijde kan de werkbrug als een ruitenwisser over de glaskap bewegen.

Voor het bedieningsgemak kan de bedieningsunit op diverse plaatsen op de brug worden ingeplugd, zodat de gebruiker niet naar het uiteinde van de brug hoeft te lopen om deze te verrijden.

Bedieningsgemak is één van de speerpunten van de ontwerpen van NGRE.

De uitdaging;

Veilig de gehele glaskap kunnen bereiken.

Zonder inspanning en eenvoudig.


Werkbrug ruitenwisser NGRE

Vanaf het hoogste bouwdeel is goed te zien hoe de werkbrug zich onver het glasoppervlak beweegt.


Werkbrug type ruitenwisser NGRE

Op de werkbruggen zitten meerdere inplugmogelijkheden om de bedieningsunit aan te koppelen.

Dat scheelt ruim dertig meter lopen om een stukje te verrijden.


NGRE steunt KWF

N.G. Roof Elevators B.V. brengt de dag dat we kanker verslaan dichterbij Kanker raakt ons allemaal. Een op de drie Nederlanders krijgt gedurende zijn of haar leven kanker, per jaar ruim 100 duizend mensen. Jaarlijks sterven er zo'n 43 duizend mensen als gevolg van kanker. De ziekte is hiermee in Nederland doodsoorzaak nummer één.

Lees meer

Gevelonderhoud op de Zuidas

De archtectonische hoogstandjes op de Zuidas zullen niemand op Amsterdamse rondweg ontgaan. Niet alleen de forens en de reiziger op de A10, maar ook de hardwerkende medewerkers in deze kantoorpanden zijn gebaat met schone en goed onderhouden gevels en ramen.

Lees meer

Uitzicht vanuit de toren

Op verzoek van Rotterdam The Hague Airport heeft NGRE herstelwerkzaamheden verricht aan de hangladderinstallatie hangend rondom de verkeerstoren op het vliegveld.

Lees meer

De ruitenwisser op het glasdak

Als een ruitenwisser beweegt de 38 meter lange elektrische werkbrug over het glazen kantinedak van het Equens gebouw in Utrecht.

Lees meer

NGRE behaalt VCA-certificaat

  N.G. Roof Elevators B.V. heeft op 8 maart 2011 het VCA* 2008/5.1-certificaat van goedkeuring behaald.

Lees meer

Veilig langs de kerk

Om de daken van de Rooms Katholieke Kerk in Tilburg te bereiken zijn er ladders langs de gevels gemonteerd. Om te voldoen aan de regelgeving met betrekking tot veiligheid op permanente ladders heeft NGRE de ladders voorzien van een veiligheidsrail.

Lees meer

NGRE een wijze keus

Tijdens de nieuwbouw van de Bèta faculteit van de universiteit in Utrecht, heeft NGRE railsystemen gemonteerd.

Lees meer

Ook NGRE heeft er een

Een mobiel veiligheidswagentje t.b.v. valbeveiliging op daken toe te passen op bestaande en nieuwe IPE 140 of 160 railtrajecten. NGRE noemt het de zgn. Railgrip®.

Lees meer

UWV regio Breda beter toegankelijk

Althans de achtergevels! NGRE heeft van één van haar klanten opdracht gekregen voor het ontwerp, vervangen van bestaande door 2 stuks nieuwe aluminium hangladders inclusief ingebruiname keuring.

Lees meer

Ontwerp, levering en montage nieuwe hangladders

Het zicht vanuit een opstijgend vliegtuig weer veranderd op Luchthaven Schiphol.

Lees meer

NGRE internationaal

Eerste nieuwe type dakwagen RE-1 naar Slowakije.

Lees meer

Nieuw type dakwagen RE-1

NGRE heeft een nieuw type installatie in haar programma.

Lees meer

Onthulling nieuw sponsor shirt Ajax dd 1 juni 2008

Hoe te doen op spectaculaire wijze?  

Lees meer

NGRE in een nieuw jasje

NG Roof Elevators (NGRE) heeft een vernieuwde stijl en dat kunt u vanaf nu terugzien op onze website en in ons bedrijf. Het geheel is in een nieuw jasje gestoken! Wij hopen u graag eens te verwelkomen bij ons in Woerden.

Lees meer
Nieuws Archief
VCA Keurmerk

NGRE gevelonderhoudsinstallaties | Telefoon: +31 348 436555 | Fax: +31 348 436559 | E-mail: info@ngroofelevators.com