De ruitenwisser

Als een ruitenwisser beweegt de 38 meter lange elektrische werkbrug over het glazen kantinedak van het Equens gebouw in Utrecht. De vorige installatie moest handmatig van het ene railtraject naar het andere worden getild om het totale glasoppervlak te kunnen bereiken.

Ter verlichting van deze arbeidsintensieve werkwijze heeft N.G. Roofelevators B.V. in opdracht van de pandeigenaresse een 38 meter lange werkbrug over het totale glasdak ontwikkeld.  In drie delen is de werkbrug ingehezen. Het speciale van deze werkbrug is dat de ene zijde op een draaipunt is gemonteerd. Door de elektrische aandrijving aan de andere zijde kan de werkbrug als een ruitenwisser over de glaskap bewegen.

Voor het bedieningsgemak kan de bedieningsunit op diverse plaatsen op de brug worden ingeplugd, zodat de gebruiker niet naar het uiteinde van de brug hoeft te lopen om deze te verrijden.

Bedieningsgemak is één van de speerpunten van de ontwerpen van NGRE.

Geplaatst op:

Meer nieuws

Heeft u vragen?

Wij helpen u graag!

Contact